Фразата отделение на църквата от държавата“ не се появява никъде в

...
Фразата отделение на църквата от държавата“ не се появява никъде в
Коментари Харесай

Конституционен експерт относно „отделянето на църквата от държавата“: Създателите не казаха нищо лошо в религията в културата

Фразата „ поделение на църквата от страната “ не се появява на никое място в Конституцията и бащите създатели видяха няма нищо неприятно в това да има вяра в американската просвета, съгласно специалист.

Въпреки че на Конгреса е неразрешено да вкарва държавна вяра, в основополагащия документ не се споделя нищо за прогонването на религията от публичния площад, професор Майкъл Макконъл сподели на Марк Левин в „ Живот, независимост и Левин “.

„ Думите „ поделение на църквата от страната “ не са в конституцията... Мисля, че това е съкратена версия на това, което заведението уговорка значи ", добави той, отбелязвайки пасажа в конституцията, който гласи: „ Конгресът няма да издава закони, зачитащи определяне на вяра или забраняващи свободното й практикуване. "

„ Той в действителност има дълбока история, тъй като през 18 век е имало видни писатели, които намерено са се застъпили за съюз сред църквата и страната. Всъщност има едно известно есе на един от епископит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР